Choy yoki kofe – qaysi biri foydali?

0

Ikkala ichimlik ham sog'lig'ingizga, ayniqsa tabiiy shaklida, shakarsiz va lazzatsiz foydalidir.

Qahva diabet va jigar muammolari kabi surunkali kasalliklardan saqlanishda yordam beradi, xotira va miya faoliyatini yaxshilaydi. Boshqa bir tadqiqot shuni ko'rsatdiki, kuniga uch stakangacha ichish Altsgeymer xavfini 65% ga kamaytiradi.

Avstraliyalik olimlarning xulosalariga ko'ra kuniga bir piyola choy (qora yoki yashil) yurak tomirlari, qon tomirlari va periferik arterial kasalliklar xavfini kamaytiradi. Qora choy esa ozishga va ichak mikroflorasining faoliyatini yaxshilashga yordam beradi. Yashil choy odamning xotirjamligini his qiladi va stressga nisbatan kam javob beradi.

Choy va kofening minus qismi kofeindir. Kuniga 400 mg gacha kofein iste'mol qilish xavfsiz hisoblanadi. Ushbu kofein miqdori 3-4 stakan kofe yoki 4-6 piyola choy tarkibida bo'ladi.