Bedana tuxumini iste'mol qilishning foydalari

0

Bedananing harorati 42 darajani tashkil qiladi va u hech qachon yuqumli kasalliklar, shuningdek salmonellyoz bilan kasallanmaydi. Tovuq tuxumidan farqli o'laroq, uni xomligicha ham iste'mol qilish mumkin, bunda ozuqa moddalarining kompleksi tuxum tarkibida saqlanib qoladi.

1- Dona bedana tuxumi tovuq tuxumiga nisbatan 2,5 baravar ko'p V1 va V2 vitaminlari, besh barobar ko'proq kaliy, temir, boshqa elementlar va aminokislotalarni o'z ichiga oladi.

2- Bedana tuxumini po'chog'i tarkibi inson suyaklari tarkibiga to'g'ri keladi. Qobiq suyak iligining gemopoetik funksiyasini yaxshilaydi, anemiya va raxitda yaxshi samara beradi.

3-Bedana tuxumining po'chog'i sochlar va tirnoqlarga foydali.

Bedana tuxumini muntazam ravishda iste'mol qilsangiz, mastopatiyadan o'zingizni himoya qilishingiz mumkin, asab tizimining anemiya, gipertoniya, saxar, diabet va bronxial astma kabi kasalliklarida ham bedana tuxumi iste'mol qilishingiz tavsiya etiladi.

SoglomHayot

loading...