Bananlarni tez-tez iste'mol qilish sabablari!

0

– Ichak mikroflorasini yaxshilash. Bananlarning bir qismi bo'lgan fermentlar tufayli tanaga asosiy oziq-ovqat bilan kiradigan moddalar organizm tomonidan tezroq so'riladi.

– Qabziyat. Banan ich qotishi bilan og'riganlar uchun juda foydali. Muntazam banan iste'mol qilish bu muammodan xalos bo'ladi.

– Yurak urishi. Bananlar yurak urishi kabi muammodan xalos bo'lishga yordam beradi.

– Oshqozon yarasi. Iste'mol qilinganda, bananlar oshqozon devorlarini o'rab oladi va shu bilan uni oziq-ovqat tarkibidagi agressiv moddalar va kislotalardan himoya qiladi, bu oshqozon yarasini davolash va chandiq qolishiga yordam beradi.

– Konvulsiyalar. Banan pulpasidagi kaliyning yuqori miqdori ko'p mashq qiladiganlarni buzoq mushaklaridagi kramplardan qutqaradi.

SoglomHayot