Анор ейишнинг учта сабаби

0

1. Гемоглобинни оширади. Анорнинг энг машҳур хусусияти анемияга қарши курашдир. Анемия учун суюлтирилган анор шарбатини 2 ой давомида овқатдан 30 дақиқа олдин кунига 3 марта 0,5 стакан ичинг.

2. Босимни пасайтиради. Анор уруғлари гипертензив беморларда қон босимини жуда юмшоқ пасайтиради. Ва қуритилган ва чойга қўшилган анор мембраналари асаб тизимини тинчлантиришга, ташвишлардан халос бўлишга ва тунги уйқуни яхшилашга ёрдам беради.

3. Гормонлар фаоллигини оширади. Анор уруғлари танадаги гормонал мувозанатни тиклайдиган ёғларни ўз ичига олади. Шунинг учун, анор уруғини тупурманг – уларни эйиш керак, айниқса ҳайз кўришдан азият чексангиз, бош оғриғи ёки менопауза бўлса.