Ширинликлар иммунитет тизимини пасайтиради

0

Ширинликни истеъмол қилгандан кейин 6-7 соат ичида тананинг иммунитет тизими 17 маротаба пасаяди.

Гап шундаки, кимёвий таркиби ва хоссалари бўйича шакар С витаминига ўхшайди. С витамини эса иммунитетни кучайтирувчи воситадир. Ушбу моддаларнинг кимёвий таркибининг ўхшашлиги туфайли тана уларни шакарни кўп истеъмол қилиш билан аралаштириши мумкин.

Иммун тизимининг ҳужайралари C витамини билан озиқланади, лекин улар хато қилиб, шакарни ўзлаштириши мумкин, чунки кимёвий тузилиши бўйича у аскорбин кислота билан бир хил. Аммо у ҳужайрага кирганда, глюкоза ва фруктоза бирикмаси уни ичкаридан дарҳол йўқ қилади, бу эса иммунитетни пасайтиради.

Шу сабабли касаллик даврида ширин аралашмалар ва сироплардан фойдаланиш тавсия этилмайди.