Нима учун гречкани таомномага киритиш жуда муҳимлигини биласизми?
![](https://hordiq.uz/wp-content/uploads/2024/03/izobrajenie_2024-03-10_041123180.png)
Гречка витамин ва минералларга бой ва ноёб таркибга эга. У ўз ичига ушбу моддаларни олади: толалар, калий, калций, цинк, темир, фосфор, мис, Б витаминлари ва бошқа кўплаб аминокислоталар.
Гречканинг фойдали хусусиятлари:
Қон айланишини яхшилайди
Озишга ёрдам беради
Гипертония хавфини камайтиради
Ичак микрофлорасини яхшилайди
Тўлиқ оқсил манбаи
Метаболизмни яхшилайди
100 г қайнатилган гречка атиги 120 (ккал) каллорияни ташкил этади.